"WŁOSKA ROBOTA III" Falanghina Nobiles, Nero di Troia Nobiles, Sangiovese, Trebiano. 4x0,75l
Opis
Trebbiano Puglia - świetnie orzeźwiające aromaty spod znaku polnych kwiatów, cytrusów, pieprzowej mięty. Usta witalne i krągłe, delikatnie podkręcone słodkimi akcentami owocowej galaretki, którą równoważy nuta białego pieprzu. Można podać na aperitif lub bo kuchni wegetariańskiej, sałatki warzywnej, serowego fondue.
Sangiovese Puglia - soczyste nuty owoce (czereśnia i czarna porzeczka) przeplatają się z aromatem fiołków i świeżych ziół. Całość spowita jest aromatem lukrecji i dymu wędzarniczego. Gładkie i eleganckie taniny oraz słodki malinowy posmak z przyjemną słodyczą deserowej czekolady. Doskonałe do smażonego mięsa (wołowina lub wieprzowina) posypanego świeżymi ziołami lub talerza dojrzewających wędlin.
Falanghina Daunia - aromatyczny bukiet zdominowany przez akcenty gruszki, renklody, białych kwiatów i migdałów. W ustach lepkie i ciągnące, z miodowo-orzechowym akcentem i szczyptą morskiej soli na finiszu. Idealne do tłustej, morskiej ryby, paelli z owocami morza, białego mięsa, kozich serów.
Nero di Troia Daunia - krwista barwa i wyraziste nuty gorzkiej czekolady, dojrzałych ciemnych owoców, liści herbaty i fiołka. Po chwili pojawia się zapach leśnych powideł doprawionych ostrymi przyprawami. Mięsiste, wyraźnie taniczne, nisko kwasowe i mocno pijalne. Można napowietrzyć w karafce. Podawać do smażonej jagnięciny, wołowiny duszonej w winie, spaghetti z truflami lub twardych i kruchych serów typu parmezan.
Niezwykle atrakcyjna cena!
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności