Już w średniowieczu słodkie wina z węgierskiego regionu Tokaj zalewały stoły polskiej szlachty i magnaterii. Powstało nawet przysłowie; "Tokaj, wino królów i król wśród wina". Do dnia dzisiejszego nad Wisłę trafia mnóstwo pysznego deserowego wina znad Dunaju. Pojawia się również coraz więcej wytrawnych butelek, głównie z odmiany Furmint, który odpowiada za lwią część produkcji w Tokaju. Na półkach Winostyl pojawiły się dwa wytrawne Furminty, w tym prawdziwa perełka, Szaromodni tokaj z 2015!
Tokaj Ciroka 2019 - z początku bukiet jest delikatnie kwiatowy. Po napowietrzeniu pojawia się dojrzały owoc przykryty czarnym pieprzem i leśnym poszyciem. Usta początkowo delikatnie kwasowe, po chwili wybuchają konfiturową czereśnią spowitą korzennymi przyprawami z odrobiną grzybów. Najlepiej podawać do pikantnej azjatyckiej kuchni, sałatki z owocami morza oraz twardych dojrzałych serów.
Tokaj Szamorodni 2015 (0.5l) - wielowarstwowy nos na, który składają się dojrzałe cytrusy, białe kwiaty, morska bryza, smużka nafty i skalna mineralność. Solidne i trwałe w ustach ze sporą ożywczą kwasowością. Długi finisz z intrygującym miodowo-słonawym akcentem. Idealne do słodkowodnej ryby, owoców morza, drobiu z ryżem czy słonych serów. Nazwa szamorodni oznacza, iż podczas winobrania zbierano wszystkie owoce z krzewów, zarówno "zwykłe", jak i zainfekowane "szlachetną pleśnią".