Kwiecień to miesiąc, w którym pogoda płata nam przeróżne figle; raz mamy aurę iście wakacyjną, za kilka dnia zaś z nieba pada biały puch... W celu poprawy Państwa nastroju przygotowaliśmy na zaczynający się weekend dwa wina w dwóch odmiennych stylach. W myśl przysłowia; "Dla każdego coś miłego".
Chardonnay Sessantacampi Veneto 5l - delikatnie wytrawne, z wyraźnym cytrusowy aromatem (melon, papaja, ananas) podbitym nutą białych kwiatów i pieczonego chleba. Świeże, harmonijne, mocno owocowe, delikatnie wibrujące na podniebieniu. Idealne na aperitif lub do świeżej ryby, owoców morza czy deski serów pleśniowych.
Egri Bikawer Korona Borhaz 2016 0.75l - słynna "Bycza krew" tym razem w postaci wytrawnego Kékfrankosa starzonego przez 12 miesięcy w nowych beczkach z dębu francuskiego. Pierwsze wyczuwalne są aromaty beczkowe; lukrecja, tytoń, skóra, mokra ziemia. Po chwili pojawiają się nuty konfitury z ciemnych owoców przyprószonych cynamonem. Mocarne, mięsiste, wręcz oleiste na podniebieniu. Długie na finiszu, z pięknym akcentem gorzkiej czekolady i odrobiną pieprzu. Po napowietrzeniu w karafce podawać do pieczeni jagnięcej lub wołowej z sosem myśliwskim albo ptactwa w sosie czekoladowo-śliwkowym.