


Oliwa 100 % EXTRA VIRGIN OLIVE OIL “IL Delicato” 5,0l

Opis
EXTRA VIRGIN OLIVE OIL “IL Delicato” Gatunki oliwek użytych do produkcji oliwy: Oglialora 70% i Celline 30%, pozyskiwane w miesiącach najcieplejszych tak dla wydłużenia czasu przechowania produktu jak i dla zachowania zapachu, który jest charakterystyczny dla oliw łagodnych. Rejon pozyskiwania oliwek i produkcji oliwy: wiejskie rejony w okolicy miast Manduria i Avetrana (Apulia) Metoda pozyskiwania oliwek: ręcznie oraz mechanicznie, prosto z drzew oliwnych Czas tłoczenia: najwyżej 18h od zbioru Metoda ekstrakcji: na zimno przy temperaturze kontrolowanej, nie przekraczającej 27° C Kwasowość: minimalna 0.15% maksymalna 0.30% (wg prawa włoska norma <0.8%) Kolor: żółty z odcieniem złotawym Smak: łagodny, prawie słodki, z charakterystycznym posmakiem migdałowym Wskazanie do użycia: ze swoim zrównoważonym bukietem Il Delicato jest szczególnie polecany do sałatek i surówek, tak z użyciem warzyw gotowanych, pieczonych jak i surowych, do ryb oraz w przygotowaniu zup. Posiada właściwości zapobiegające rozkładaniu się w wysokiej temperaturze, stąd polecamy go również do smażenia. Ewentualny osad na dnie jest gwarancją absolutnej oryginalności produktu. Pochodzenie oliwy: produkt włoski
Szczegóły
polifenole | 600-750 mg/Kg |
wartość energetyczna | 822 Kcal/100 gr |
vitamina E | 12 mg/ 100 gr |
tłuszcz | 91,3 g/ 100 gr |
cholesterol | 0 gr |
sól | 0 g |
cukier | 0 g |
węglowodany | 0 g |
błonnik | 0 g |
proteiny | 0 g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności