wine outlet
Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017.  1,0 l
Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017. 1,0 l
16,00 zł 11,00 zł
szt.
Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l
Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l
39,60 zł 26,00 zł
szt.
Veltlin Zeleny półwytrawne 2015, 0,75 l
Veltlin Zeleny półwytrawne 2015, 0,75 l
21,00 zł 14,00 zł
szt.
Veltlin Zeleny półsłodkie 2016, 0,75 l
Veltlin Zeleny półsłodkie 2016, 0,75 l
24,30 zł 16,00 zł
szt.
Muller Thurgau półwytrawne 2016. 0,75 l
Muller Thurgau półwytrawne 2016. 0,75 l
32,40 zł 22,00 zł
szt.
Riesling Spatlese Feinherb Mosel 2015. 0,75 l
Riesling Spatlese Feinherb Mosel 2015. 0,75 l
45,60 zł 33,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Wina czerwone to rodzaj trunku w kolorze różnych odcieni czerwieni. Uzyskuje się je z ciemnych winogron, zwanych potocznie czarnymi.

Aleatico Dop Puglia pólsłodkie 2012. 0,5L

 Aleatico Dop Puglia pólsłodkie 2012.  0,5L
Aleatico Dop Puglia pólsłodkie 2012. 0,5L

Wino w 100 % ze szczepu Aleatico. Bardzo rzadka odmiana, najprawdopodobniej pochodzi właśnie z Apulii. Daje wyjątkowe łagodne wina o słodkim posmaku.

Dostępność: brak towaru

Cena: 71,00 zł

Pastoral Modern słodkie 2016. 0,75l

 Pastoral Modern słodkie 2016. 0,75l
Pastoral Modern słodkie 2016. 0,75l

Czerwone wino, uważane za jedno z najsłynniejszych win wschodniej Europy. Czarne, mocne i słodkie, niepsujące się, stąd łatwe w przechowywaniu, szybko zyskało uznanie wiernych i stało się liturgicznym winem prawosławia. Jego tradycja łączy się z winami z francuskiego okręgu Cahors, które zasmakowały carom Rosji (głównie Piotrowi I). Na jego wzór zaczęto wytwarzać wina na południowych rubieżach imperium, zwłaszcza że dostawy z Francji w czasie rewolucji francuskiej uległy zmniejszeniu. Dziś wytwarzane głównie na Ukrainie, w Mołdawii, Gruzji, Bułgarii, Rumunii, Azerbejdżanie i Rosji, ale spotykane także w innych krajach. Powstaje najczęściej z odmian: saperawi, merlot i cabernet sauvignon. W ostatnich latach winiarze z Cahors przypomnieli sobie o kagorze i wystąpili o zastrzeżenie nazwy własnej. Kagor zatem prawdopodobnie zniknie. W Mołdawii już zaczyna się używać określeń typu „paschał”. Podawać w temp. 16-18ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 25,00 zł
szt.

1200 Tempranillo wytrawne 2016. 0,75 l

1200 Tempranillo wytrawne 2016. 0,75 l
1200 Tempranillo wytrawne 2016. 0,75 l

Wino czerwone wytrawne z odmiany TEMPRANILLO. Jest to niewielka partia wina nieprzekraczająca 2000 butelek. Wino produkowane jest w małej winnicy, gdzie nie ma zasilania elektrycznego, a wszystkie prace wykonywane są ręcznie. https://www.youtube.com/watch?v=alv_ki8lW-A. Winnice znajdują się na dużej wysokości 900 metrów nad poziomem morza, na podłożu z gliny wapiennej, a ich wiek wynosi 48 lat. Winogrona zbiera się ręcznie, a wydajność wynosi 7000 kg / ha. Winogrona ugniata się w dużych misach. Jest to stara metoda produkcji, która zastępuje mielenie winogron. Powstałą pulpą wypełnia się amfory o pojemności 400 l, gdzie częściowa maceracja i spontaniczna fermentacja zachodzi przez 20 dni. Dwa razy dziennie miesza się pulpę ręcznie. Po zakończeniu fermentacji łodygi i skórki są usuwane, a wino dojrzewa w amforach przez 6 miesięcy. Butelki napełnia się bez klarowania i dodawana jest niewielka ilość siarki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 85,00 zł
szt.

A & Ω Cuvee Cabernet wytrawne 2015. 0,75 l

A & Ω Cuvee Cabernet wytrawne 2015. 0,75 l
A & Ω Cuvee Cabernet wytrawne 2015. 0,75 l

Jakob Faber założył firmę w 1908 roku, ale już jego ojciec i dziadek uprawiali winorośl na stromych zboczach rzeki Mozeli w okolicach miejscowości Minheim. Obecnie to już 6 pokolenie. Gospodarstwo o powierzchni około 10 ha, z których 70 % stanowią tzw. strome uprawy na wzgórzach Mozeli, pozwalają rodzinie Faber na wyprodukowanie do 100 000 butelek rocznie. Obecny właściciel Gregor zapewnia nas, że jego wino jest produkowane w zgodzie z naturą, winorośl jest zbierana ręcznie, nie używa komercyjnych natrysków. Uważa że stosunek ceny do jakości wyróżnia go spośród innych winiarzy tego regionu. Jego wina sprzedają się w Niemczech, Holandii i USA, a także w Estonii. Za naszą sprawą macie Państwo możliwość kosztowania win rodziny Faber również w Polsce. Prezentowane wino to mieszanka- cuvee 4 endemicznych szczepów Cabernet: Mitos, Cubin, Dorio i Dorsa. Przez 15 miesięcy dojrzewało w beczkach dębowych. Idealne w temp. 18 do 20 st.C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 87,00 zł
szt.

Akhasheni półsłodkie 2018. 0,75l

Akhasheni półsłodkie 2018. 0,75l
Akhasheni półsłodkie 2018. 0,75l

Miękkie i zbalansowane pół słodkie wino czerwone o głebokim fioletowym kolorze, wytwarzane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Saperavi, pochodzących wyłącznie z apelacji Akhasheni.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 49,00 zł
szt.

Alazani Valley półsłodkie 2017. 0,75l

Alazani Valley   półsłodkie 2017.  0,75l
Alazani Valley półsłodkie 2017. 0,75l

Gevelli International Sp. z o.o. powstała w 2014 roku, jako europejskie ramię dystrybucyjne najnowszego gruzińskiego producenta win Gevelli Wine & Vineyards. Polskim akcentem jest udział rodziny Burdzych. Winiarnia oraz winnice znajdują się w legendarnym regionie winiarskim Kachetii, nieopodal starożytnego miasta Telavi w malowniczej dolinie rzeki Alazani – najstarszym regionie winiarskim na świecie, którego enologiczna tradycja sięga aż do 6000 roku p.n.e. Winiarnia Gevelli Wine & Vineyards jest wyposażona zarówno w najstarsze (glinane amfory – Kwewri) jak też najnowocześniejsze technologie i urządzenia do produkcji wina, które w połączeniu z endemicznymi dla tego regionu szczepami winogron, wiekowymi tradycjami winiarskimi przekazywanymi w Gruzji od pokoleń dają wspaniałe i niepowtarzalne wina.

Miękkie i niezwykle zbalansowane wino o głębokim czerwono-fioletowym kolorze, wytwarzane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Separavi, pochodzących wyłącznie z regionu Doliny Alazani. W zapachu wyczuwalne nuty czarnej porzeczki, jeżyn oraz wiśni. Harmonijne połączenie smaku świeżych owoców z przyjemnie złożoną i pełną słodyczy końcówką.

Świetnie nadaje się do deserów lub jako aperitif.

Podawać w temperaturze 8-10 ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 28,00 zł
szt.

AOC Ventoux wytrawne 2014. 0,75 l

AOC Ventoux wytrawne 2014. 0,75 l
AOC Ventoux wytrawne 2014. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone z odmiany GRENACHE 45%, SYRAH 35%, COUNOISE 20%. Wiek winnic wynosi około 30 lat. Winogrona są zbierane i sortowane ręcznie. Odmiany są fermentowane razem w betonowych zbiornikach zakopanych w ziemi przez bardzo krótki okres 8 dni w temperaturze około 25 ° C. Celem takiej krótkiej fermentacji jest maksymalne wykorzystanie charakteru wina bogatego

Dostępność: brak towaru

Cena: 46,00 zł

AOP Beaumes de Venise wytrawne wytrawne 2014. 0,75 l

AOP Beaumes de Venise wytrawne wytrawne 2014. 0,75 l
AOP Beaumes de Venise wytrawne wytrawne 2014. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone ze szczepów GRENACHE 80% i SYRAH 20%. Wiek winnic to około 40 lat. Winogrona są zbierane i sortowane ręcznie. Fermentacja odmian odbywa się razem w betonowych zbiornikach zakopanych w ziemi. Proces ten trwa 5 tygodni w temperaturze około 25–27 ° C . Proces takiej długiej fermentacji powoduje że wino nabiera niepowtarzalnych cech. Wino w 100 % ekologiczne co potwierdza znak na butelce.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 75,00 zł
szt.

Badula Colheita Selecionada Red wytrawne 2014. 0,75L

Badula Colheita Selecionada Red wytrawne 2014. 0,75L
Badula Colheita Selecionada Red wytrawne 2014. 0,75L

Położona w Arrouquelas w regionie Tejo, nad rzeką Rio Maior, rodzinna winnica Quinta da Badula. Posiada naturalne warunki do uprawy winorośli. Jest usytuowana na łagodnych zboczach o doskonałym nasłonecznieniu, dzięki korzystnym warunkom klimatycznym, geologicznym i wodnym a ubogie gleby sprzyjają produkcji win najwyższej jakości. Podstawowe czerwone odmiany to Touriga Nacional, Castelão, Alicante Bouschet i Syrah oraz białe Fernão Pires, Alvarinho, Arinto i Mostatel-graúdo.

Dostępność: brak towaru

Cena: 49,00 zł

Badula Red wytrawne 2016. 0,75L

Badula Red wytrawne 2016. 0,75L
Badula Red wytrawne 2016. 0,75L

Położona w Arrouquelas w regionie Tejo, nad rzeką Rio Maior, rodzinna winnica Quinta da Badula. Posiada naturalne warunki do uprawy winorośli. Jest usytuowana na łagodnych zboczach o doskonałym nasłonecznieniu, dzięki korzystnym warunkom klimatycznym, geologicznym i wodnym a ubogie gleby sprzyjają produkcji win najwyższej jakości. Podstawowe czerwone odmiany to Touriga Nacional, Castelão, Alicante Bouschet i Syrah oraz białe Fernão Pires, Alvarinho, Arinto i Mostatel-graúdo.

Dostępność: brak towaru

Cena: 32,00 zł

Bikandi wytrawne Crianza 2013. 0,75 l

Bikandi wytrawne Crianza 2013. 0,75 l
Bikandi wytrawne Crianza 2013. 0,75 l

Wino w 100 % szczepu Tempranillo, z najstarszej winnicy regionu Rioja Alta, nazwanej Bikandi-stąd nazwa wina na butelce. Zbiory ręczne w pierwszym tygodniu września. Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach dębowych. Wino w 100 % ekologiczne co potwierdza certyfiakt na butelce. Wino w smaku czarnych jagód, zapachu ziół i mocnym charakterze beczki. Idealne do grilowanych dań.    

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 75,00 zł
szt.

Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017. 1,0 l

Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017.  1,0 l
Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017. 1,0 l

Gospodarstwo rolne położone w Dolnej Austrii w miejscowości Lengenfeld o powierzchni ponad 100 ha, prowadzone od 1960 roku przez rodzinę Kleinbauer należy do jednych z największych w Austrii. Uprawa i proces produkcji jest w pełni zautomatyzowana. Dlatego udało się stworzyć wina wysokiej jakości i w niskiej cenie. Wina chętnie kupowane w Austrii i Niemczech, obecnie za naszą sprawą dostępne są również w Polsce. Jako ciekawostka - wina z tej winnicy sprzedawane są także do Kalifornii. Wino prezentowane to tzw. weinland szczepu Blauer Portugieser-austriacka odmiana czerwonych winogron. Prezentowane wino wytrawne bardzo lekkie w smaku/piciu. Idealne w temp. 12 do 14 st.C.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 11,00 zł 16,00 zł
szt.
  • promocja

Blauer Zweigelt wytrawne 2017. 0,75 l

Blauer Zweigelt wytrawne 2017. 0,75 l
Blauer Zweigelt wytrawne 2017. 0,75 l

Gospodarstwo rolne położone w Dolnej Austrii w miejscowości Lengenfeld o powierzchni ponad 100 ha, prowadzone od 1960 roku przez rodzinę Kleinbauer należy do jednych z największych w Austrii. Uprawa i proces produkcji jest w pełni zautomatyzowana. Dlatego udało się stworzyć wina wysokiej jakości i w niskiej cenie. Wina chętnie kupowane w Austrii i Niemczech, obecnie za naszą sprawą dostępne są również w Polsce. Jako ciekawostka - wina z tej winnicy sprzedawane są także do Kalifornii. Wino prezentowane to jakościowe wino szczepu Blauer Zweigelt-wyhodowanego w Klosterneuburgu w 1922 roku poprzez skrzyżowanie szczepów St. laurent i Blaufränkisch przez winiarza austriackiego, doktora Fritza Zweigelta. Idealne w temp. 12 do 14 st.C.  

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,00 zł

Blaufränkisch Qualitätswein Ried Gerichtsberg, wytrawne 2016. 0,75 l

Blaufränkisch Qualitätswein Ried Gerichtsberg, wytrawne 2016.  0,75 l
Blaufränkisch Qualitätswein Ried Gerichtsberg, wytrawne 2016. 0,75 l

Winiarnia Norberta Bauera jest kontynuacją długiej tradycji. Winnica została założona w 1721 roku w Jetzelsdorf w Dolnej Austrii i jest w rękach rodziny Bauer od 13 pokoleń. W 1992 roku Norbert Bauer przejął winiarnię od rodziców i prowadzi ją wraz ze swoją żoną, Giselą. Ich pięcioro dzieci angażuje się w czarującą, dociekliwą i otwartą drogę do biznesu produkcji win i wyjątkowego ich charakteru. W zgodzie z naturą i szczególnie sprzyjającymi warunkami klimatycznymi winorośl dojrzewa na 58 hektarach. Miejsca to oferuje idealne warunki do produkcji win ze szczepów: Zweigelt, Sankt Laurent, Blauer Portugieser i rzadszego Blaufränkischen. Naturalnie nie brakuje białej odmiany Greener Veltliner, Riesling, Welschriesling, Weiss Burgunda.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 47,00 zł
szt.

Cabernet (0,75l)

Cabernet (0,75l)
Cabernet (0,75l)

Czerwone wino, uważane za jedno z najsłynniejszych win wschodniej Europy. Techniki produkcji są różne, od alkoholizacji aż po termowinifikację. Podawać w temp. 16-18ºC.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 26,00 zł
szt.

Cabernet Sauvignon Venezia DOC wytrawne 2018. 0,75l

Cabernet Sauvignon Venezia DOC wytrawne 2018. 0,75l
Cabernet Sauvignon Venezia DOC wytrawne 2018. 0,75l

Wyrażny rubinowy kolor z intensywnym aromatem. Rodzina Zago proponuje nam klasyczny Cabernet Sauvignon, wino tak wszechstronne, że można je podawać przy każdej okazji.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 30,00 zł
szt.

Camino Lindo Tempranillo pół wytrawne 2018 . 0,75 l

Camino Lindo Tempranillo pół wytrawne 2018 . 0,75 l
Camino Lindo Tempranillo pół wytrawne 2018 . 0,75 l

Wino Camino Lindo szczep Tempranillo 100%, producent Irjimpa S.L. Las Mesas z regionu La Mancha, wino czerwone półwytrawne. Wino w 100% bio ekologiczne, uprawa winorośli pochodzi z terenów ekologicznych a produkcja wina jest pod ścisłą kontrolą. Bardzo łagodne jak na Tempranillo. Zapach i smak łagodnie owocowo-pikantny z lekką słodyczą na finiszu. Pasuje do makaronów oraz pizzy i szynki serrano. Podawać w temp. 14-16ºC.

Dostępność: brak towaru

Cena: 31,00 zł

Camino Tinto wytrawne 2016. 0,75 l

Camino Tinto wytrawne 2016. 0,75 l
Camino Tinto wytrawne 2016. 0,75 l

Wino ekologiczne z certyfikatem. Wino szczepu Tempranillo w 100 %. Tempranillo – najważniejsza czerwona odmiana winorośli w Hiszpanii. Nazwa jest zdrobnieniem hiszpańskiego słowa temprano = „wczesny”. Grona są dość małe i dojrzewają nieco wcześniej ale dają bardzo wyrazisty aromat i głęboko czerwony kolor. Idealne w temp. 16 do 18 st.C.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 28,00 zł
szt.

Dornfelder półsłodkie 2018. 0,75l

Dornfelder  półsłodkie 2018. 0,75l
Dornfelder półsłodkie 2018. 0,75l

Tibor Zapletal to kontynuacja rodzinnych tradycji. Najważniejszy jest produkt czyli wino, które powstaje od pokoleń w miejscowości Velké Bílovice. Na 4 hektarach uprawiana jest winorośl w sposób ekologiczny, nie stosuje się pestycydów i herbicydów a podłożem pod krzewy jest trawa. Wina są nagradzane systematycznie na festiwalach całego Świata, ostatnio w Nowym Jorku złoty medal za wino Palava i Veltlinske Zelene oraz srebrny medal za Rulandske Sede i brązowy medal za Mystery Tramin. Dornfelder – szczep winogron o ciemnej skórce, wyhodowany przez niemieckiego hodowcę, Augusta Herolda 1955 roku. Szczep został nazwany ku czci Immanuela Augusta Ludwiga Dornfelda, założyciela instytutu winiarskiego w Weinsberg. Szczep zyskał dużą popularność w Niemczech, ponieważ nadaje się do towarowej uprawy w rejonach, w których dotychczas produkowano jedynie wina białe. Sok owoców tego szczepu jest bardzo ciemny i umożliwia produkowanie dobrze wybarwionych, cięższych win czerwonych. Dornfelder dobrze nadaje się również do starzenia w beczkach dębowych. W porównaniu z innymi uprawianymi w Niemczech szczepami czerwonymi jest łatwiejszy w uprawie od spätburgundera (pinot noir). Ma wysoką wartość cukru w soku, dlatego wina są wysokoprocentowe i ciężkie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 25,00 zł
szt.

Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l

Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l
Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l

Mała rodzinna firma. Znajduje się na Słowacji w miejscowości Častá, w samym środku Małokarpackiego Szlaku Winnego. Pierwsze winnice w tym rejonie zostały założone przez Rzymian w VI wieku. Cesarz Marcus Aurelius Probus zdobywszy ten teren rozkazał posadzić winogrona na południowych zboczach Małych Karpat. W XVI wieku tereny pokryte winnicami przekroczyły 40 tyś. hektarów. Ta winnica uprawą winorośli i produkcją wina zajmuje się od wielu pokoleń. Produkuje małe ilości, ale za to najwyższej jakości, produkuje ok. 3 tyś litrów wina rocznie. Winogrona zbierane są ręcznie a proces produkcji przebiega w sposób tradycyjny, poprzez fermentację spontaniczną (bez dodatku "specjalnych" drożdży). Nie używa się esencji, ulepszaczy ani innych środków chemicznych - wino jest w 100% naturalne. Wina leżakują w dębowych beczkach od 2 do 12 miesięcy. Prezentowane wino to ciężkie, wysokiej jakości wino dla wymagającego konsumenta. Smak bogaty, owocowy, mało kwaśny. Aromat leśnych owoców, lekko korzenny. Kolor ciemno-czerwony. Świetne do dań mięsnych, zwłaszcza do grilla, dziczyzny. Idealne w temp. 12 do 16 st.C.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 26,00 zł 39,60 zł
szt.
  • promocja

Dornfelder wytrawne 2014. 0,75l

Dornfelder wytrawne 2014.   0,75l
Dornfelder wytrawne 2014. 0,75l

Producent z samego serca doliny Rzeki Mosel-sam uprawia winorośl na około 8 ha. W większości są to bardzo trudne tereny bo nachylenie poletek z winorośla dochodzi do 60 st. Ale za to takie usytuowanie daje maksymalne możliwe nasłonecznienie i w połączeniu z lekką bryzą od leniwie wijącej się Moseli sprawia że wina stamtąd są wyjątkowe, pod względem aromatu, smaku i barwy. Prezentowane wino to bardzo popularny w Niemczech szczep winorosli.

 

Dornfelder – szczep winogron o ciemnej skórce, wyhodowany przez niemieckiego hodowcę, Augusta Herolda 1955 roku. Szczep został nazwany ku czci Immanuela Augusta Ludwiga Dornfelda, założyciela instytutu winiarskiego w Weinsberg. Szczep zyskał dużą popularność w Niemczech, ponieważ nadaje się do towarowej uprawy w rejonach, w których dotychczas produkowano jedynie wina białe. Sok owoców tego szczepu jest bardzo ciemny i umożliwia produkowanie dobrze wybarwionych, cięższych win czerwonych. Dornfelder dobrze nadaje się również do starzenia w beczkach dębowych. W porównaniu z innymi uprawianymi w Niemczech szczepami czerwonymi jest łatwiejszy w uprawie od spätburgundera (pinot noir). Ma wysoką wartość cukru w soku, dlatego wina są wysokoprocentowe i ciężkie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 56,00 zł
szt.

El Animal Garpacha wytrawne 2015. 0,75 l

El Animal Garpacha wytrawne 2015. 0,75 l
El Animal Garpacha wytrawne 2015. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone produkowane z odmiany Garpacha. Wiek winnic wynosi 40 lat i leży na wysokości 900 metrów . Zbieranie odbywa się ręcznie, a wydajność z hektara wynosi 7000 kg. Glebą jest gliniasto wapienna. Po tradycyjnym ręcznym wyciskaniu, powstały moszcz przelewa się do nowych beczek z francuskiego dębu o pojemności 700 litrów, gdzie spontaniczna fermentacja odbywa się przez 20 dni. Po fermentacji drożdże są usuwane z wina i przenoszone do beczki z dębu rosnącego na Maderze. Tu dojrzewa kolejne 6 miesięcy. Butelki napełnia się winem bez klarowania i filtracji. Rocznie produkuje się tylko 3000 butelek. Dlaczego El Animal? W procesie fermentacji następują procesy krystalizacji, opisywane już wcześniej przez badaczy procesów biodynamicznych w rolnictwie. Powstają struktury krystaliczne które odpowiadają za konkretne cechy wina, zdjęcie takiej struktury jest na etykiecie butelki. Ponieważ procesy charakteryzują się dużą energią, winiarze z Para Jimenez nazwali to wino Zwierzę.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 114,00 zł
szt.

El Marciano wytrawne 2016. 0,75 l

El Marciano wytrawne 2016. 0,75 l
El Marciano wytrawne 2016. 0,75 l

Czerwone wytrawne wino odmiany Garnacha. Winnica leży na bardzo dużej wysokości 1150 metrów nad poziomem morza w prowincji Sierra de Gredos w Avila (Kastylia i Leon). Jest to 4-hektarowa winnica założona przez Alfredo Maestro. Alfredo rozpoczął uprawę wysokiej jakości winogron za pomocą praktyk biodynamicznych. Ze względu na trudne warunki terenowe używa koni i osłów do prowadzenia prac rolnych. Gleba jest głównie piaszczysta i skalista. Winogrona są zbierane wyłącznie ręcznie. Winogrona są rozgniatane przez ich deptanie. Następnie umieszcza się je w pojemnikach ze stali nierdzewnej o pojemności 3000 litrów, tam wino fermentuje przez 23 dni. Po maceracji postfermentacyjnej następuje 14 dni ręcznego mieszania. Następnie po oddzieleniu skórek i resztek szypółek butelkuje ( w czasie zimy w niskich temperaturach) się wino bez filtracji i klarowania. Roczna produkcja to ok. 10000 butelek.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 75,00 zł
szt.

El Rey Del Glam wytrawne 2016. 0,75 l

El Rey Del Glam wytrawne 2016. 0,75 l
El Rey Del Glam wytrawne 2016. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone z odmiany GARNACHA. Zbiory pochodzą z dwóch winnic. 50% winogron z Sierra de Gredos - prowincja Navaredondilla w Avila i 50% winogron Peñafiel (Valladolid). Podstawowa różnica między zbiorami polega w glebie i wysokości. W Sierra de Gredos znajduje się gleba piaskowo-granitowa i leży na wysokości 1150 metrów nad poziomem morza, wiek winnic wynosi 70 lat. W Peňafiel, gliniasto-wapienna i leży na wysokości 700-950 metrów, ma 65 lat. Winogrona zbiera się ręcznie na początku października. Póżniej następuje fermentacja mieszanki tych zbiorów w naczyniach ciśnieniowych, wytworzony CO2 oraz ciśnienie tłumią mikroorganizmy i wino ma wyrażny aromat owocowy. Wino jest produkowane całkowicie naturalnie, bez dodatku siarczynów, bez klarowania i filtracji. Produkcja to ok. 7000 butelek.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 75,00 zł
szt.

Frankovka wytrawne późny zbiór 2017. 0,75 l

Frankovka wytrawne późny zbiór 2017. 0,75 l
Frankovka wytrawne późny zbiór 2017. 0,75 l

Pfeffer to młoda, nowoczesna winnica i producent z Rakvic, z wioski winiarskiej na południowych Morawach. Wina produkowane są przy użyciu nowoczesnych technologii w połączeniu z tradycyjnymi praktykami. Roczna produkcja butelkowanych win wynosi około 70 tysięcy butelek. Zajmuje się także dystrybucją win beczkowych z Węgier, Słowacji, Hiszpanii i Włoch. Pfeffer używa do butelkowania swojego wina bardzo luksusowych butelek typu Schlegel oraz korków Nomacorc, obecnie uznanych w świecie winiarskim za najlepsze osiągnięcie. Prezentowane wino to odmiana nazywana często dumą Moraw.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 39,00 zł
szt.

Khvanchkara półsłodkie, 0,75 l

Khvanchkara półsłodkie, 0,75 l
Khvanchkara półsłodkie, 0,75 l

Gevelli International Sp. z o.o. powstała w 2014 roku, jako europejskie ramię dystrybucyjne najnowszego gruzińskiego producenta win Gevelli Wine & Vineyards. Polskim akcentem jest udział rodziny Burdzych. Winiarnia oraz winnice znajdują się w legendarnym regionie winiarskim Kachetii, nieopodal starożytnego miasta Telavi w malowniczej dolinie rzeki Alazani – najstarszym regionie winiarskim na świecie, którego enologiczna tradycja sięga aż do 6000 roku p.n.e. Winiarnia Gevelli Wine & Vineyards jest wyposażona zarówno w najstarsze (glinane amfory – Kwewri) jak też najnowocześniejsze technologie i urządzenia do produkcji wina, które w połączeniu z endemicznymi dla tego regionu szczepami winogron, wiekowymi tradycjami winiarskimi przekazywanymi w Gruzji od pokoleń dają wspaniałe i niepowtarzalne wina.

Szlachetne gruzińskie półsłodkie wino czerwone wyprodukowane z wyselekcjonowanych winogron szczepu Mujuretuli oraz Alexandrouli. Kolor ciemnego rubinu oraz aromatu wiśni i malin. Polecane jako aperitif i do deserów. Idealne w temp. 8 -10 st.C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 81,00 zł
szt.

Kindzmarauli półsłodkie 2019. 0,75l

Kindzmarauli  półsłodkie 2019. 0,75l
Kindzmarauli półsłodkie 2019. 0,75l

Gevelli International Sp. z o.o. powstała w 2014 roku, jako europejskie ramię dystrybucyjne najnowszego gruzińskiego producenta win Gevelli Wine & Vineyards. Polskim akcentem jest udział rodziny Burdzych. Winiarnia oraz winnice znajdują się w legendarnym regionie winiarskim Kachetii, nieopodal starożytnego miasta Telavi w malowniczej dolinie rzeki Alazani – najstarszym regionie winiarskim na świecie, którego enologiczna tradycja sięga aż do 6000 roku p.n.e. Winiarnia Gevelli Wine & Vineyards jest wyposażona zarówno w najstarsze (glinane amfory – Kwewri) jak też najnowocześniejsze technologie i urządzenia do produkcji wina, które w połączeniu z endemicznymi dla tego regionu szczepami winogron, wiekowymi tradycjami winiarskimi przekazywanymi w Gruzji od pokoleń dają wspaniałe i niepowtarzalne wina.

Szlachetne półsłodkie czerwone wino, wytwarzane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Saperavi, pochodzących z legendarnej apelacji Kindzmarauli AQC, położonej 350-550 m n.p.m. na południowych stokach Kaukazu. Wino wyróżnia głęboki czerwono-fioletowy kolor oraz aromat dojrzałych jeżyn i wiśni. Znakomita równowaga pomiędzy naturalną słodyczą i przyjemną kwasowością z korzenną końcówką.

Świetnie nadaje się do deserów lub jako aperitif.

Podawać w temperaturze 8-10 ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 49,00 zł
szt.

Mala Vida wytrawne 2015 Arraez (1,5 l)

Mala Vida wytrawne 2015 Arraez (1,5 l)
Mala Vida wytrawne 2015 Arraez (1,5 l)

Czerwone wytrawne wino z odmian Cabernet Sauvignon, Syrah, Monastrell, Tempranillo po 25%. Wiek winorośli dla pierwszych dwóch odmian to 15 lat a pozostałych ponad 30 lat. Winogrona są zbierane i sortowane ręcznie. Fermentacje z każdej odmiany prowadzi się oddzielnie w zbiorniku ze stali nierdzewnej w temperaturze 28 ° C przez 25-30 dni. W kolejnym etapie zmieszane odmiany dojrzewają w beczkach z francuskiego dębu potem w beczkach z amerykańskiego dębu, w sumie przez 8 miesięcy. W końcowym etapie przenosi się je na 2 miesiące do beczek dębowych o mocno wypalanych ściankach. Wszystkie te zabiegi mają na celu zróżnicowanie smaku i aromatu wina, wino staje się unikatowe i łatwo go nie zapomnimy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 93,00 zł
szt.

Mala Vida wytrawne 2015. 0,75l

Mala Vida wytrawne 2015. 0,75l
Mala Vida wytrawne 2015. 0,75l

Czerwone wytrawne wino z odmian Cabernet Sauvignon, Syrah, Monastrell, Tempranillo po 25%. Wiek winorośli dla pierwszych dwóch odmian to 15 lat a pozostałych ponad 30 lat. Winogrona są zbierane i sortowane ręcznie. Fermentacje z każdej odmiany prowadzi się oddzielnie w zbiorniku ze stali nierdzewnej w temperaturze 28 ° C przez 25-30 dni. W kolejnym etapie zmieszane odmiany dojrzewają w beczkach z francuskiego dębu potem w beczkach z amerykańskiego dębu, w sumie przez 8 miesięcy. W końcowym etapie przenosi się je na 2 miesiące do beczek dębowych o mocno wypalanych ściankach. Wszystkie te zabiegi mają na celu zróżnicowanie smaku i aromatu wina, wino staje się unikatowe i łatwo go nie zapomnimy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 47,00 zł
szt.

Merlot Art 2017. 0,75 l

Merlot Art 2017. 0,75 l
Merlot Art 2017. 0,75 l

Producent Wine International z Kiszyniowa na Mołdawii. Produkuje i rozlewa do butelek wina własnej produkcji jak również innych drobniejszych producentów z Mołdawii. Prezentowane wino to sczep Merlot, wino delikatne o stosunkowo dużej zawartości cukru, dlatego polecane do deserów. Idealne w temp. 14 do 16 st.C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 19,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl