Promocje
Zweigelt Weinland-Landwein wytrawne 2018. 1,0 l
Zweigelt Weinland-Landwein wytrawne 2018. 1,0 l
16,00 zł 15,00 zł
szt.
Gruner Veltliner Weinland-Landwein wytrawne 2018.  1,0 l
Gruner Veltliner Weinland-Landwein wytrawne 2018. 1,0 l
16,00 zł 15,00 zł
szt.
Rioja Viura Fermentado wytrawne 2016.  0,75 l
Rioja Viura Fermentado wytrawne 2016. 0,75 l
53,10 zł 45,00 zł
szt.
Riesling Spatlese Feinherb Mosel 2015. 0,75 l
Riesling Spatlese Feinherb Mosel 2015. 0,75 l
45,60 zł 35,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Modry Portugal / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)

Modry Portugal / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)
Modry Portugal / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)

Winiarnia Vajbar Bronislav Vinarstvi znajduje się w wiosce Rakvice na południu Moraw, słynnego podregionu upraw winorośli Velkopavlovice. Produkcja win znajduje się w pobliskiej miejscowości Zaječí. W rejonie są piękne ścieżki rowerowe, należy jednak mieć się na baczności bo w Czechach nie można mieć alkoholu we krwi. Na to jest rada, można skorzystać z wielu niedrogich noclegów w okolicy. Właściciel firmy Bronislav Vajbar rozpoczął swoją przygodę z produkcją win już w wieku 16 lat, przedtem pomagał dziadkowi i ojcu. Po 2000 roku firma zaczęła modernizować produkcję, a pomoc w postaci dotacji unijnych znacznie przyspieszyła działania. W 2014 roku nabyła nowoczesną linię do zamykania butelek. Firma stawia na jakość i niską cenę. Jest jedną z niewielu która wina własnej produkcji oraz z Hiszpanii i Węgier oraz Austrii, rozlewa do Bag in Box oraz do beczek. Od 2016 roku jesteśmy jej dystrybutorem w Polsce.

 

Pochodzenie odmiany jest do końca nie wyjaśnione. Pochodzi z Austrii, ale niektóre źródła podają, że sadzonki sprowadził na swój zamek w w Bad Vőslau koło Wiednia hrabia de Fries z Portugalii. Obecnie uprawie się je na Węgrzech, Słowacji i Morawach. To wino pochodzi z okolic Egeru na Węgrzech, wino bogate w zapachy borówek, jeżyn i żurawiny. Polecane do serów i potraw z makaronem. Zawartość alkoholu 11,5%. Podawać w temp. 15-18ºC. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 74,50 zł
szt.

Merlot / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)

Merlot / karton z kranikiem Bag in Box   (poj. 5l)
Merlot / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)

Winiarnia Vajbar Bronislav Vinarstvi znajduje się w wiosce Rakvice na południu Moraw, słynnego podregionu upraw winorośli Velkopavlovice. Produkcja win znajduje się w pobliskiej miejscowości Zaječí. W rejonie są piękne ścieżki rowerowe, należy jednak mieć się na baczności bo w Czechach nie można mieć alkoholu we krwi. Na to jest rada, można skorzystać z wielu niedrogich noclegów w okolicy. Właściciel firmy Bronislav Vajbar rozpoczął swoją przygodę z produkcją win już w wieku 16 lat, przedtem pomagał dziadkowi i ojcu. Po 2000 roku firma zaczęła modernizować produkcję, a pomoc w postaci dotacji unijnych znacznie przyspieszyła działania. W 2014 roku nabyła nowoczesną linię do zamykania butelek. Firma stawia na jakość i niską cenę. Jest jedną z niewielu która wina własnej produkcji oraz z Hiszpanii i Węgier oraz Austrii, rozlewa do Bag in Box oraz do beczek. Od 2016 roku jesteśmy jej dystrybutorem w Polsce.

Merlot – czerwony szczep winorośli wywodzący się prawdopodobnie z rejonu Bordeaux. Merlot jest spotykany w niemal wszystkich krajach winiarskich na świecie. Jest jednocześnie najczęściej uprawianą odmianą winorośli we Francji oraz Hiszpanii. Ten pochodzi z regionu Estramedura.

Bardzo przyjemne nuty dzikich jagód, borówek. Smak jest średnio mocny. Charakterystyczny owocowy bukiet borówki i żurawiny z nutami przypraw. Zalecane z serami brie. Podawać w temp. 10-14ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 75,30 zł
szt.

Pastoral Modern słodkie 2016. 0,75l

 Pastoral Modern słodkie 2016. 0,75l
Pastoral Modern słodkie 2016. 0,75l

Czerwone wino, uważane za jedno z najsłynniejszych win wschodniej Europy. Czarne, mocne i słodkie, niepsujące się, stąd łatwe w przechowywaniu, szybko zyskało uznanie wiernych i stało się liturgicznym winem prawosławia. Jego tradycja łączy się z winami z francuskiego okręgu Cahors, które zasmakowały carom Rosji (głównie Piotrowi I). Na jego wzór zaczęto wytwarzać wina na południowych rubieżach imperium, zwłaszcza że dostawy z Francji w czasie rewolucji francuskiej uległy zmniejszeniu. Dziś wytwarzane głównie na Ukrainie, w Mołdawii, Gruzji, Bułgarii, Rumunii, Azerbejdżanie i Rosji, ale spotykane także w innych krajach. Powstaje najczęściej z odmian: saperawi, merlot i cabernet sauvignon. W ostatnich latach winiarze z Cahors przypomnieli sobie o kagorze i wystąpili o zastrzeżenie nazwy własnej. Kagor zatem prawdopodobnie zniknie. W Mołdawii już zaczyna się używać określeń typu „paschał”. Podawać w temp. 16-18ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 22,50 zł
szt.

1200 Tempranillo wytrawne 2016. 0,75 l

1200 Tempranillo wytrawne 2016. 0,75 l
1200 Tempranillo wytrawne 2016. 0,75 l

Wino czerwone wytrawne z odmiany TEMPRANILLO. Jest to niewielka partia wina nieprzekraczająca 2000 butelek. Wino produkowane jest w małej winnicy, gdzie nie ma zasilania elektrycznego, a wszystkie prace wykonywane są ręcznie. https://www.youtube.com/watch?v=alv_ki8lW-A. Winnice znajdują się na dużej wysokości 900 metrów nad poziomem morza, na podłożu z gliny wapiennej, a ich wiek wynosi 48 lat. Winogrona zbiera się ręcznie, a wydajność wynosi 7000 kg / ha. Winogrona ugniata się w dużych misach. Jest to stara metoda produkcji, która zastępuje mielenie winogron. Powstałą pulpą wypełnia się amfory o pojemności 400 l, gdzie częściowa maceracja i spontaniczna fermentacja zachodzi przez 20 dni. Dwa razy dziennie miesza się pulpę ręcznie. Po zakończeniu fermentacji łodygi i skórki są usuwane, a wino dojrzewa w amforach przez 6 miesięcy. Butelki napełnia się bez klarowania i dodawana jest niewielka ilość siarki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 76,50 zł
szt.

A & Ω Cuvee Cabernet wytrawne 2015. 0,75 l

A & Ω Cuvee Cabernet wytrawne 2015. 0,75 l
A & Ω Cuvee Cabernet wytrawne 2015. 0,75 l

Jakob Faber założył firmę w 1908 roku, ale już jego ojciec i dziadek uprawiali winorośl na stromych zboczach rzeki Mozeli w okolicach miejscowości Minheim. Obecnie to już 6 pokolenie. Gospodarstwo o powierzchni około 10 ha, z których 70 % stanowią tzw. strome uprawy na wzgórzach Mozeli, pozwalają rodzinie Faber na wyprodukowanie do 100 000 butelek rocznie. Obecny właściciel Gregor zapewnia nas, że jego wino jest produkowane w zgodzie z naturą, winorośl jest zbierana ręcznie, nie używa komercyjnych natrysków. Uważa że stosunek ceny do jakości wyróżnia go spośród innych winiarzy tego regionu. Jego wina sprzedają się w Niemczech, Holandii i USA, a także w Estonii. Za naszą sprawą macie Państwo możliwość kosztowania win rodziny Faber również w Polsce. Prezentowane wino to mieszanka- cuvee 4 endemicznych szczepów Cabernet: Mitos, Cubin, Dorio i Dorsa. Przez 15 miesięcy dojrzewało w beczkach dębowych. Idealne w temp. 18 do 20 st.C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 69,60 zł
szt.

Akhasheni półsłodkie 2018. 0,75l

Akhasheni półsłodkie 2018. 0,75l
Akhasheni półsłodkie 2018. 0,75l

Miękkie i zbalansowane pół słodkie wino czerwone o głebokim fioletowym kolorze, wytwarzane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Saperavi, pochodzących wyłącznie z apelacji Akhasheni.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 44,10 zł
szt.

Alazani Valley półsłodkie 2017. 0,75l

Alazani Valley   półsłodkie 2017.  0,75l
Alazani Valley półsłodkie 2017. 0,75l

Gevelli International Sp. z o.o. powstała w 2014 roku, jako europejskie ramię dystrybucyjne najnowszego gruzińskiego producenta win Gevelli Wine & Vineyards. Polskim akcentem jest udział rodziny Burdzych. Winiarnia oraz winnice znajdują się w legendarnym regionie winiarskim Kachetii, nieopodal starożytnego miasta Telavi w malowniczej dolinie rzeki Alazani – najstarszym regionie winiarskim na świecie, którego enologiczna tradycja sięga aż do 6000 roku p.n.e. Winiarnia Gevelli Wine & Vineyards jest wyposażona zarówno w najstarsze (glinane amfory – Kwewri) jak też najnowocześniejsze technologie i urządzenia do produkcji wina, które w połączeniu z endemicznymi dla tego regionu szczepami winogron, wiekowymi tradycjami winiarskimi przekazywanymi w Gruzji od pokoleń dają wspaniałe i niepowtarzalne wina.

Miękkie i niezwykle zbalansowane wino o głębokim czerwono-fioletowym kolorze, wytwarzane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Separavi, pochodzących wyłącznie z regionu Doliny Alazani. W zapachu wyczuwalne nuty czarnej porzeczki, jeżyn oraz wiśni. Harmonijne połączenie smaku świeżych owoców z przyjemnie złożoną i pełną słodyczy końcówką.

Świetnie nadaje się do deserów lub jako aperitif.

Podawać w temperaturze 8-10 ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 27,00 zł
szt.

Amoreira Da Torre wytrawne 2014. 0,75 l

Amoreira Da Torre wytrawne 2014. 0,75 l
Amoreira Da Torre wytrawne 2014. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone z odmian ARAGONÉZ 85%, CABERNET SAUVIGNON 15%. Wiek winnic ma 17 lat i leży na wysokości 250 metrów nad poziomem morza. Winogrona są zbierane i sortowane wyłącznie ręcznie, a następnie wsypywane do poziomego zbiornika walcowego gdzie następuje spontaniczna fermentacja, która trwa 8 dni w około 25 ° C. Po zakończeniu fermentacji następuje spontaniczna fermentacja laktyczna, która nadaje charakterystyczny smak i zapach.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 41,40 zł
szt.

AOC Ventoux wytrawne 2014. 0,75 l

AOC Ventoux wytrawne 2014. 0,75 l
AOC Ventoux wytrawne 2014. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone z odmiany GRENACHE 45%, SYRAH 35%, COUNOISE 20%. Wiek winnic wynosi około 30 lat. Winogrona są zbierane i sortowane ręcznie. Odmiany są fermentowane razem w betonowych zbiornikach zakopanych w ziemi przez bardzo krótki okres 8 dni w temperaturze około 25 ° C. Celem takiej krótkiej fermentacji jest maksymalne wykorzystanie charakteru wina bogatego

Dostępność: brak towaru

Cena: 41,40 zł

Bikandi wytrawne Crianza 2013. 0,75 l

Bikandi wytrawne Crianza 2013. 0,75 l
Bikandi wytrawne Crianza 2013. 0,75 l

Wino w 100 % szczepu Tempranillo, z najstarszej winnicy regionu Rioja Alta, nazwanej Bikandi-stąd nazwa wina na butelce. Zbiory ręczne w pierwszym tygodniu września. Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach dębowych. Wino w 100 % ekologiczne co potwierdza certyfiakt na butelce. Wino w smaku czarnych jagód, zapachu ziół i mocnym charakterze beczki. Idealne do grilowanych dań.    

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 67,50 zł
szt.

Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017. 1,0 l

Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017.  1,0 l
Blauer Portugieser Landwein wytrawne 2017. 1,0 l

Gospodarstwo rolne położone w Dolnej Austrii w miejscowości Lengenfeld o powierzchni ponad 100 ha, prowadzone od 1960 roku przez rodzinę Kleinbauer należy do jednych z największych w Austrii. Uprawa i proces produkcji jest w pełni zautomatyzowana. Dlatego udało się stworzyć wina wysokiej jakości i w niskiej cenie. Wina chętnie kupowane w Austrii i Niemczech, obecnie za naszą sprawą dostępne są również w Polsce. Jako ciekawostka - wina z tej winnicy sprzedawane są także do Kalifornii. Wino prezentowane to tzw. weinland szczepu Blauer Portugieser-austriacka odmiana czerwonych winogron. Prezentowane wino wytrawne bardzo lekkie w smaku/piciu. Idealne w temp. 12 do 14 st.C.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 16,00 zł
szt.

Blauer Zweigelt wytrawne 2017. 0,75 l

Blauer Zweigelt wytrawne 2017. 0,75 l
Blauer Zweigelt wytrawne 2017. 0,75 l

Gospodarstwo rolne położone w Dolnej Austrii w miejscowości Lengenfeld o powierzchni ponad 100 ha, prowadzone od 1960 roku przez rodzinę Kleinbauer należy do jednych z największych w Austrii. Uprawa i proces produkcji jest w pełni zautomatyzowana. Dlatego udało się stworzyć wina wysokiej jakości i w niskiej cenie. Wina chętnie kupowane w Austrii i Niemczech, obecnie za naszą sprawą dostępne są również w Polsce. Jako ciekawostka - wina z tej winnicy sprzedawane są także do Kalifornii. Wino prezentowane to jakościowe wino szczepu Blauer Zweigelt-wyhodowanego w Klosterneuburgu w 1922 roku poprzez skrzyżowanie szczepów St. laurent i Blaufränkisch przez winiarza austriackiego, doktora Fritza Zweigelta. Idealne w temp. 12 do 14 st.C.  

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 16,00 zł
szt.

Blaufränkisch Qualitätswein Ried Gerichtsberg, wytrawne 2016. 0,75 l

Blaufränkisch Qualitätswein Ried Gerichtsberg, wytrawne 2016.  0,75 l
Blaufränkisch Qualitätswein Ried Gerichtsberg, wytrawne 2016. 0,75 l

Winiarnia Norberta Bauera jest kontynuacją długiej tradycji. Winnica została założona w 1721 roku w Jetzelsdorf w Dolnej Austrii i jest w rękach rodziny Bauer od 13 pokoleń. W 1992 roku Norbert Bauer przejął winiarnię od rodziców i prowadzi ją wraz ze swoją żoną, Giselą. Ich pięcioro dzieci angażuje się w czarującą, dociekliwą i otwartą drogę do biznesu produkcji win i wyjątkowego ich charakteru. W zgodzie z naturą i szczególnie sprzyjającymi warunkami klimatycznymi winorośl dojrzewa na 58 hektarach. Miejsca to oferuje idealne warunki do produkcji win ze szczepów: Zweigelt, Sankt Laurent, Blauer Portugieser i rzadszego Blaufränkischen. Naturalnie nie brakuje białej odmiany Greener Veltliner, Riesling, Welschriesling, Weiss Burgunda.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 42,30 zł
szt.
  • nowość

Cabernet (0,75l)

Cabernet (0,75l)
Cabernet (0,75l)

Czerwone wino, uważane za jedno z najsłynniejszych win wschodniej Europy. Techniki produkcji są różne, od alkoholizacji aż po termowinifikację. Podawać w temp. 16-18ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 23,40 zł
szt.

Cabernet Moravia półsłodkie późny zbiór 2015. 0,75 l

Cabernet Moravia półsłodkie późny zbiór 2015. 0,75 l
Cabernet Moravia półsłodkie późny zbiór 2015. 0,75 l

Pfeffer to młoda, nowoczesna winnica i producent z Rakvic, z wioski winiarskiej na południowych Morawach. Wina produkowane są przy użyciu nowoczesnych technologii w połączeniu z tradycyjnymi praktykami. Roczna produkcja butelkowanych win wynosi około 70 tysięcy butelek. Zajmuje się także dystrybucją win beczkowych z Węgier, Słowacji, Hiszpanii i Włoch. Pfeffer używa do butelkowania swojego wina bardzo luksusowych butelek typu Schlegel oraz korków Nomacorc, obecnie uznanych w świecie winiarskim za najlepsze osiągnięcie.

Prezentowane wino to krzyżówka Cabernet Franc i Zweigeltrebe. To bardzo przyszłościowa odmiana, odpowiednia dla warunków winnic morawskich ale i w sąsiadującej Austrii. Dojrzewa w połowie października, plony są bardzo dobre i regularne. Przy dotrzymaniu odpowiedniego reżimu technologicznego uzyskuje się pierwszorzędne morawskie czerwone wina lekkiego typu kabernetowego, pełne w smaku, delikatne. Nadaje się bardzo dobrze do starzenia w beczkach.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 35,10 zł
szt.

Cabernet Sauvignon / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)

Cabernet Sauvignon / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)
Cabernet Sauvignon / karton z kranikiem Bag in Box (poj. 5l)

Winiarnia Vajbar Bronislav Vinarstvi znajduje się w wiosce Rakvice na południu Moraw, słynnego podregionu upraw winorośli Velkopavlovice. Produkcja win znajduje się w pobliskiej miejscowości Zaječí. W rejonie są piękne ścieżki rowerowe, należy jednak mieć się na baczności bo w Czechach nie można mieć alkoholu we krwi. Na to jest rada, można skorzystać z wielu niedrogich noclegów w okolicy. Właściciel firmy Bronislav Vajbar rozpoczął swoją przygodę z produkcją win już w wieku 16 lat, przedtem pomagał dziadkowi i ojcu. Po 2000 roku firma zaczęła modernizować produkcję, a pomoc w postaci dotacji unijnych znacznie przyspieszyła działania. W 2014 roku nabyła nowoczesną linię do zamykania butelek. Firma stawia na jakość i niską cenę. Jest jedną z niewielu która wina własnej produkcji oraz z Hiszpanii i Węgier rozlewa do Bag in Box oraz do beczek. Od 2016 roku jesteśmy jej dystrybutorem w Polsce. Prezentowane wino, Cabernet Sauvignon – jedna z najbardziej uznanych odmian winorośli właściwej. Uprawiana niemal w każdym większym państwie winiarskim, przez większość XX wieku Cabernet Sauvignon był najczęściej sadzoną szlachetną odmianą o ciemnej skórce, lecz w latach 90. szczep ustąpił pola Merlotowi. Te wino pochodzi Hiszpanii z regionu Nawarra. W ustach nuta czarnej porzeczki oraz wiśnie, lekko kwaskowate z zaznaczeniem goryczki.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 74,50 zł
szt.

Camino Lindo Tempranillo pół wytrawne 2018 . 0,75 l

Camino Lindo Tempranillo pół wytrawne 2018 . 0,75 l
Camino Lindo Tempranillo pół wytrawne 2018 . 0,75 l

Wino Camino Lindo szczep Tempranillo 100%, producent Irjimpa S.L. Las Mesas z regionu La Mancha, wino czerwone półwytrawne. Wino w 100% bio ekologiczne, uprawa winorośli pochodzi z terenów ekologicznych a produkcja wina jest pod ścisłą kontrolą. Bardzo łagodne jak na Tempranillo. Zapach i smak łagodnie owocowo-pikantny z lekką słodyczą na finiszu. Pasuje do makaronów oraz pizzy i szynki serrano. Podawać w temp. 14-16ºC.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 27,90 zł
szt.

Camino Tinto wytrawne 2016. 0,75 l

Camino Tinto wytrawne 2016. 0,75 l
Camino Tinto wytrawne 2016. 0,75 l

Wino ekologiczne z certyfikatem. Wino szczepu Tempranillo w 100 %. Tempranillo – najważniejsza czerwona odmiana winorośli w Hiszpanii. Nazwa jest zdrobnieniem hiszpańskiego słowa temprano = „wczesny”. Grona są dość małe i dojrzewają nieco wcześniej ale dają bardzo wyrazisty aromat i głęboko czerwony kolor. Idealne w temp. 16 do 18 st.C.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 25,20 zł
szt.

Domaine Caroline Bonnefoy wytrawne 2014. 0,75 l

Domaine Caroline Bonnefoy wytrawne 2014. 0,75 l
Domaine Caroline Bonnefoy wytrawne 2014. 0,75 l

Wino powstałe z różnych szczepów winogron, tzw. cuvee, w regionie Rodanu we Francji. Wyważony i przyjemny smak czerwonych owoców i pikantnych odcieni. Wino w 100 % ekologiczne co potwierdza znak na butelce. Idealne do wołowiny i drobiu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 67,50 zł
szt.

Dornfelder półsłodkie 2018. 0,75l

Dornfelder  półsłodkie 2018. 0,75l
Dornfelder półsłodkie 2018. 0,75l

Tibor Zapletal to kontynuacja rodzinnych tradycji. Najważniejszy jest produkt czyli wino, które powstaje od pokoleń w miejscowości Velké Bílovice. Na 4 hektarach uprawiana jest winorośl w sposób ekologiczny, nie stosuje się pestycydów i herbicydów a podłożem pod krzewy jest trawa. Wina są nagradzane systematycznie na festiwalach całego Świata, ostatnio w Nowym Jorku złoty medal za wino Palava i Veltlinske Zelene oraz srebrny medal za Rulandske Sede i brązowy medal za Mystery Tramin. Dornfelder – szczep winogron o ciemnej skórce, wyhodowany przez niemieckiego hodowcę, Augusta Herolda 1955 roku. Szczep został nazwany ku czci Immanuela Augusta Ludwiga Dornfelda, założyciela instytutu winiarskiego w Weinsberg. Szczep zyskał dużą popularność w Niemczech, ponieważ nadaje się do towarowej uprawy w rejonach, w których dotychczas produkowano jedynie wina białe. Sok owoców tego szczepu jest bardzo ciemny i umożliwia produkowanie dobrze wybarwionych, cięższych win czerwonych. Dornfelder dobrze nadaje się również do starzenia w beczkach dębowych. W porównaniu z innymi uprawianymi w Niemczech szczepami czerwonymi jest łatwiejszy w uprawie od spätburgundera (pinot noir). Ma wysoką wartość cukru w soku, dlatego wina są wysokoprocentowe i ciężkie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 22,50 zł
szt.

Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l

Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l
Dornfelder półwytrawne 2016, 0,75 l

Mała rodzinna firma. Znajduje się na Słowacji w miejscowości Častá, w samym środku Małokarpackiego Szlaku Winnego. Pierwsze winnice w tym rejonie zostały założone przez Rzymian w VI wieku. Cesarz Marcus Aurelius Probus zdobywszy ten teren rozkazał posadzić winogrona na południowych zboczach Małych Karpat. W XVI wieku tereny pokryte winnicami przekroczyły 40 tyś. hektarów. Ta winnica uprawą winorośli i produkcją wina zajmuje się od wielu pokoleń. Produkuje małe ilości, ale za to najwyższej jakości, produkuje ok. 3 tyś litrów wina rocznie. Winogrona zbierane są ręcznie a proces produkcji przebiega w sposób tradycyjny, poprzez fermentację spontaniczną (bez dodatku "specjalnych" drożdży). Nie używa się esencji, ulepszaczy ani innych środków chemicznych - wino jest w 100% naturalne. Wina leżakują w dębowych beczkach od 2 do 12 miesięcy. Prezentowane wino to ciężkie, wysokiej jakości wino dla wymagającego konsumenta. Smak bogaty, owocowy, mało kwaśny. Aromat leśnych owoców, lekko korzenny. Kolor ciemno-czerwony. Świetne do dań mięsnych, zwłaszcza do grilla, dziczyzny. Idealne w temp. 12 do 16 st.C.

Dostępność: więcej niż 10 szt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 39,60 zł
szt.

Dornfelder wytrawne 2014. 0,75l

Dornfelder wytrawne 2014.   0,75l
Dornfelder wytrawne 2014. 0,75l

Producent z samego serca doliny Rzeki Mosel-sam uprawia winorośl na około 8 ha. W większości są to bardzo trudne tereny bo nachylenie poletek z winorośla dochodzi do 60 st. Ale za to takie usytuowanie daje maksymalne możliwe nasłonecznienie i w połączeniu z lekką bryzą od leniwie wijącej się Moseli sprawia że wina stamtąd są wyjątkowe, pod względem aromatu, smaku i barwy. Prezentowane wino to bardzo popularny w Niemczech szczep winorosli.

 

Dornfelder – szczep winogron o ciemnej skórce, wyhodowany przez niemieckiego hodowcę, Augusta Herolda 1955 roku. Szczep został nazwany ku czci Immanuela Augusta Ludwiga Dornfelda, założyciela instytutu winiarskiego w Weinsberg. Szczep zyskał dużą popularność w Niemczech, ponieważ nadaje się do towarowej uprawy w rejonach, w których dotychczas produkowano jedynie wina białe. Sok owoców tego szczepu jest bardzo ciemny i umożliwia produkowanie dobrze wybarwionych, cięższych win czerwonych. Dornfelder dobrze nadaje się również do starzenia w beczkach dębowych. W porównaniu z innymi uprawianymi w Niemczech szczepami czerwonymi jest łatwiejszy w uprawie od spätburgundera (pinot noir). Ma wysoką wartość cukru w soku, dlatego wina są wysokoprocentowe i ciężkie.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 50,40 zł
szt.

El Animal Garpacha wytrawne 2015. 0,75 l

El Animal Garpacha wytrawne 2015. 0,75 l
El Animal Garpacha wytrawne 2015. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone produkowane z odmiany Garpacha. Wiek winnic wynosi 40 lat i leży na wysokości 900 metrów . Zbieranie odbywa się ręcznie, a wydajność z hektara wynosi 7000 kg. Glebą jest gliniasto wapienna. Po tradycyjnym ręcznym wyciskaniu, powstały moszcz przelewa się do nowych beczek z francuskiego dębu o pojemności 700 litrów, gdzie spontaniczna fermentacja odbywa się przez 20 dni. Po fermentacji drożdże są usuwane z wina i przenoszone do beczki z dębu rosnącego na Maderze. Tu dojrzewa kolejne 6 miesięcy. Butelki napełnia się winem bez klarowania i filtracji. Rocznie produkuje się tylko 3000 butelek. Dlaczego El Animal? W procesie fermentacji następują procesy krystalizacji, opisywane już wcześniej przez badaczy procesów biodynamicznych w rolnictwie. Powstają struktury krystaliczne które odpowiadają za konkretne cechy wina, zdjęcie takiej struktury jest na etykiecie butelki. Ponieważ procesy charakteryzują się dużą energią, winiarze z Para Jimenez nazwali to wino Zwierzę.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 102,60 zł
szt.

El Marciano wytrawne 2016. 0,75 l

El Marciano wytrawne 2016. 0,75 l
El Marciano wytrawne 2016. 0,75 l

Czerwone wytrawne wino odmiany Garnacha. Winnica leży na bardzo dużej wysokości 1150 metrów nad poziomem morza w prowincji Sierra de Gredos w Avila (Kastylia i Leon). Jest to 4-hektarowa winnica założona przez Alfredo Maestro. Alfredo rozpoczął uprawę wysokiej jakości winogron za pomocą praktyk biodynamicznych. Ze względu na trudne warunki terenowe używa koni i osłów do prowadzenia prac rolnych. Gleba jest głównie piaszczysta i skalista. Winogrona są zbierane wyłącznie ręcznie. Winogrona są rozgniatane przez ich deptanie. Następnie umieszcza się je w pojemnikach ze stali nierdzewnej o pojemności 3000 litrów, tam wino fermentuje przez 23 dni. Po maceracji postfermentacyjnej następuje 14 dni ręcznego mieszania. Następnie po oddzieleniu skórek i resztek szypółek butelkuje ( w czasie zimy w niskich temperaturach) się wino bez filtracji i klarowania. Roczna produkcja to ok. 10000 butelek.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 67,50 zł
szt.

El Rey Del Glam wytrawne 2016. 0,75 l

El Rey Del Glam wytrawne 2016. 0,75 l
El Rey Del Glam wytrawne 2016. 0,75 l

Wino wytrawne czerwone z odmiany GARNACHA. Zbiory pochodzą z dwóch winnic. 50% winogron z Sierra de Gredos - prowincja Navaredondilla w Avila i 50% winogron Peñafiel (Valladolid). Podstawowa różnica między zbiorami polega w glebie i wysokości. W Sierra de Gredos znajduje się gleba piaskowo-granitowa i leży na wysokości 1150 metrów nad poziomem morza, wiek winnic wynosi 70 lat. W Peňafiel, gliniasto-wapienna i leży na wysokości 700-950 metrów, ma 65 lat. Winogrona zbiera się ręcznie na początku października. Póżniej następuje fermentacja mieszanki tych zbiorów w naczyniach ciśnieniowych, wytworzony CO2 oraz ciśnienie tłumią mikroorganizmy i wino ma wyrażny aromat owocowy. Ta metoda jest jednym ze sposobów wytwarzania czerwonego wina. Całe winogrona fermentują pod ciśnieniem dwutlenku węgla w naczyniu ciśnieniowym. Dzięki tej metodzie mikroorganizmy są tłumione przez ciśnienie i atmosferę CO2 w środowisku. Fermentacja niemikrobiologiczna lub wewnątrzkomórkowa fermentacja cukrów i kwasów występująca w celu utworzenia alkoholu. Wina wykonane z maceracji węglowej mają wyraźne aromaty owocowe. Wino jest produkowane całkowicie naturalnie, bez dodatku siarczynów, bez klarowania i filtracji. Produkcja to ok. 7000 butelek.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 67,90 zł
szt.

Frankovka wytrawne 2015. 0,75 l

Frankovka wytrawne 2015. 0,75 l
Frankovka wytrawne 2015. 0,75 l

Winiarnia Vajbar znajduje się w wiosce Rakvice na południu Moraw, słynnego podregionu upraw winorośli Velkopavlovice. Produkcja win znajduje się w pobliskiej miejscowości Zaječí. W rejonie są piękne ścieżki rowerowe, należy jednak mieć się na baczności bo w Czechach nie można mieć alkoholu we krwi. Na to jest rada, można skorzystać z wielu niedrogich noclegów w okolicy. Właściciel firmy Bronislav Vajbar rozpoczął swoją przygodę z produkcją win już w wieku 16 lat, przedtem pomagał dziadkowi i ojcu. Po 2000 roku firma zaczęła modernizować produkcję, a pomoc w postaci dotacji unijnych znacznie przyspieszyła działania. W 2014 roku nabyła nowoczesną linię do zamykania butelek. Firma stawia na jakość i niską cenę. Jest jedną z niewielu która wina własnej produkcji oraz z Hiszpanii i Węgier rozlewa do Bag in Box oraz do beczek. Od 2016 roku jesteśmy jej dystrybutorem w Polsce.

Prezentowane wino to szczep w 100 % Frankovka, nazywany często dumą Moraw, jakościowe wino, najwyższa selekcja . Idealne w temp. 16 do 18 st.C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 36,00 zł
szt.

Frankovka wytrawne późny zbiór 2017. 0,75 l

Frankovka wytrawne późny zbiór 2017. 0,75 l
Frankovka wytrawne późny zbiór 2017. 0,75 l

Pfeffer to młoda, nowoczesna winnica i producent z Rakvic, z wioski winiarskiej na południowych Morawach. Wina produkowane są przy użyciu nowoczesnych technologii w połączeniu z tradycyjnymi praktykami. Roczna produkcja butelkowanych win wynosi około 70 tysięcy butelek. Zajmuje się także dystrybucją win beczkowych z Węgier, Słowacji, Hiszpanii i Włoch. Pfeffer używa do butelkowania swojego wina bardzo luksusowych butelek typu Schlegel oraz korków Nomacorc, obecnie uznanych w świecie winiarskim za najlepsze osiągnięcie. Prezentowane wino to odmiana nazywana często dumą Moraw.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 35,10 zł
szt.

Khvanchkara półsłodkie, 0,75 l

Khvanchkara półsłodkie, 0,75 l
Khvanchkara półsłodkie, 0,75 l

Gevelli International Sp. z o.o. powstała w 2014 roku, jako europejskie ramię dystrybucyjne najnowszego gruzińskiego producenta win Gevelli Wine & Vineyards. Polskim akcentem jest udział rodziny Burdzych. Winiarnia oraz winnice znajdują się w legendarnym regionie winiarskim Kachetii, nieopodal starożytnego miasta Telavi w malowniczej dolinie rzeki Alazani – najstarszym regionie winiarskim na świecie, którego enologiczna tradycja sięga aż do 6000 roku p.n.e. Winiarnia Gevelli Wine & Vineyards jest wyposażona zarówno w najstarsze (glinane amfory – Kwewri) jak też najnowocześniejsze technologie i urządzenia do produkcji wina, które w połączeniu z endemicznymi dla tego regionu szczepami winogron, wiekowymi tradycjami winiarskimi przekazywanymi w Gruzji od pokoleń dają wspaniałe i niepowtarzalne wina.

Szlachetne gruzińskie półsłodkie wino czerwone wyprodukowane z wyselekcjonowanych winogron szczepu Mujuretuli oraz Alexandrouli. Kolor ciemnego rubinu oraz aromatu wiśni i malin. Polecane jako aperitif i do deserów. Idealne w temp. 8 -10 st.C.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 72,90 zł
szt.

Kindzmarauli półsłodkie 2016. 0,75l

Kindzmarauli  półsłodkie 2016. 0,75l
Kindzmarauli półsłodkie 2016. 0,75l

Gevelli International Sp. z o.o. powstała w 2014 roku, jako europejskie ramię dystrybucyjne najnowszego gruzińskiego producenta win Gevelli Wine & Vineyards. Polskim akcentem jest udział rodziny Burdzych. Winiarnia oraz winnice znajdują się w legendarnym regionie winiarskim Kachetii, nieopodal starożytnego miasta Telavi w malowniczej dolinie rzeki Alazani – najstarszym regionie winiarskim na świecie, którego enologiczna tradycja sięga aż do 6000 roku p.n.e. Winiarnia Gevelli Wine & Vineyards jest wyposażona zarówno w najstarsze (glinane amfory – Kwewri) jak też najnowocześniejsze technologie i urządzenia do produkcji wina, które w połączeniu z endemicznymi dla tego regionu szczepami winogron, wiekowymi tradycjami winiarskimi przekazywanymi w Gruzji od pokoleń dają wspaniałe i niepowtarzalne wina.

Szlachetne półsłodkie czerwone wino, wytwarzane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron ze szczepu Saperavi, pochodzących z legendarnej apelacji Kindzmarauli AQC, położonej 350-550 m n.p.m. na południowych stokach Kaukazu. Wino wyróżnia głęboki czerwono-fioletowy kolor oraz aromat dojrzałych jeżyn i wiśni. Znakomita równowaga pomiędzy naturalną słodyczą i przyjemną kwasowością z korzenną końcówką.

Świetnie nadaje się do deserów lub jako aperitif.

Podawać w temperaturze 8-10 ºC.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 45,80 zł
szt.

Mala Vida wytrawne 2015 Arraez (1,5 l)

Mala Vida wytrawne 2015 Arraez (1,5 l)
Mala Vida wytrawne 2015 Arraez (1,5 l)

Czerwone wytrawne wino z odmian Cabernet Sauvignon, Syrah, Monastrell, Tempranillo po 25%. Wiek winorośli dla pierwszych dwóch odmian to 15 lat a pozostałych ponad 30 lat. Winogrona są zbierane i sortowane ręcznie. Fermentacje z każdej odmiany prowadzi się oddzielnie w zbiorniku ze stali nierdzewnej w temperaturze 28 ° C przez 25-30 dni. W kolejnym etapie zmieszane odmiany dojrzewają w beczkach z francuskiego dębu potem w beczkach z amerykańskiego dębu, w sumie przez 8 miesięcy. W końcowym etapie przenosi się je na 2 miesiące do beczek dębowych o mocno wypalanych ściankach. Wszystkie te zabiegi mają na celu zróżnicowanie smaku i aromatu wina, wino staje się unikatowe i łatwo go nie zapomnimy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 83,70 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl